Çalışma Saatleri
  • clockHafta içi    10:00 – 18:00
    Hafta sonu Kapalı
İletişim
Doktorunuza sorun

    user-3

    email-2

    smartphone

    Estetik Dolgular

    Gülüşünüzün görünümünü iyileştirmek için uygulanabilecek diğer bir yol estetik dolgular tercih etmenizdir. Dişlerinizdeki çürüklerden kurtulurken aynı zamanda estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz

    Günümüzdeki estetik dolgu sistemleri hem çiğneme basıncınızı yıllarca karşılayabilecek kadar güçlü hem de ışık kırılmaları doğal dişten ayırt edilmeyecek kadar efektiftir.  Bu da gülüşünüze doğal bir görünüm kazandıracaktır.

    Diş hekimleri olarak, çürükleri önlemenin her zaman tedaviden iyi olduğunu savunuyoruz. Kontrollerinizde sizlere daha iyi sonuçlara ulaşmanız için önerilerde bulunup motivasyon sağlıyoruz. Eğer çürüğünüz varsa ve dolgu yapılacaksa estetik dolguları tavsiye ediyoruz.

    Diş Dolgularının Önemi

    Hastalar sıklıkla uygunsuz beslenme alışkanlıkları, evde kötü ağız bakımı veya birçok boşluğa neden olan genetik faktörler nedeniyle diş çürümesi yaşar.

    Bir tedavi planı oluşturmadan önce diş hekimi, abartılı çürük oluşumunun nedeni olabilecek tıbbi rahatsızlıklar gibi altta yatan sorunları saptama çabalarında hastanın tıbbi geçmişini ve günlük rutinlerini kapsamlı bir şekilde gözden geçirir.

    Toplanan bilgilere göre, kliniğimizde her hastanın bireysel ihtiyaçlarına en faydalı olan diş materyallerini içeren uygun tedavi yöntemi seçilmektedir.

    Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

    Her tekniğin kendine has incelikleri ve farklılıkları olmakla birlikte, bu tedavinin temel kuralları vardır ve tüm diş hekimleri bu kurallara uygun çalışmaktadır.

    • Hasta lokal anestezi kullanılarak uyuşturulur. Hastayla kooperasyonun iyi sağlanamadığı veya olmadığı durumlarda ya da aşırı anksiyetesi olan hastalarda genel anestezi altında yapılabilir.
    • Çalışma alanı diğer ağız dokularından izole edilir. Çiğneme kaslarını rahat ettirmek için bazen ısırma bloğu kullanılabilir.
    • Kompozit dogularda renk, çevresindeki dişlerin görünüşünü yakından taklit edecek şekilde seçilir.
    • Çürük dokular, yüksek hızlı el aleti, yavaş hızlı el aleti, lazer veya bunların kombinasyonu kullanılarak uzaklaştırılır. Temizlenen yüzey dolgu ile dişin bağlantısı sağlayacak şekilde kullanılacak bond sistemi protokollerine uygun olarak hazırlanır.
    • Dolgu malzemesi el aletleri kullanılarak yerleştirilir. Çiğneme yüzeyi, dolgunun formu  kontrol edilir ve polisajı yapılır.

    Dişlerin kullanım ömrünü uzatmak ve ağız sağlığınızı koruyabilmek için hasar görmüş dişlerinize dolgu yapılması gerekli bir işlemdir. Sürekli gelişen teknoloji, hastalara ömür boyu ağız sağlığını korumak için yeni çözümler sağlamaktadır.

    Çürüyen diş dokusu tedavi edilmezse genişlemeye devam edecektir – ki en sonunda çürük doku sinir kanalınıza ulaşır. Bu bazen dayanılmaz derecede ağrılı olabilir. Ayrıca apse veya enfeksiyon gibi korkunç sorunlara da yol açabilir. Kanal tedavisi her zaman dişinizi kurtarmaya yetmeyebilir ve diş kayıplarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.

    Çürüklerinizi erken tedavi ettirmenizin en önemli nedeni kanal tedavisinden ve diş kayıplarından mümkün olduğunca kaçınmaktır.

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte çürük veya başka nedenlerle kaybedilen diş dokularının yerine konması ya da yeni diş dokularının oluşturulması işlemlerinde günümüz kompozitleri çok sayıda avantaj sağlamaktadır.

    Kompozit dolgular diş yüzeyine çeşitli yapıştırma sistemleri vasıtasıyla çok iyi tutunabilmektedir. Sertliği ve esnekliği diş dokularına çok yakındır ve bu nedenle dişin çiğneme hareketlerine uyum gösterebilmektedir. Çok çeşitli renk seçenekleri, ışık kırılması, geçirgenliği yüzey parlatılması gibi özelliklerinden faydalanarak gülüşünüze iyi ve doğal görünüm kazandırmaktadır.

    Dolgu yapay diş dokusudur. Dişlerinize iyi adapte olmalı, çiğneme konuşma gibi görevleri yerine getirebilmeli ve özgüveninizi yüksek tutup rahatça gülmenizi sağlamalıdır. Bunlardan birinde eksiklik hissediyorsanız ya yeni bir dolguya ya da başka bir tedavi yoluna ihtiyacınız var demektir.

    Dolgu yapılan dişler de aynı şekilde hem günlük bakıma hem de profesyonel bakıma ihtiyaç duyarlar. Dişlerinizi her gün en az 2 defa fırçalayınız ve diş doktorunuzun tavsiyelerine uyunuz.